Yer fındığı

Bu qidalardan çox yemək ölümə səbəb ola bilər

216
(Yenilənib 18:57 23.10.2018)
Hətta ciy yumurta və xarab yumurtanı yemək ölümə səbəb ola bilər.

BAKI, 31 oktyabr — Sputnik. Dünyada ən çox allergiyaya səbəb olan qidalardan biri də yer fındığıdır. Xüsusilə uşaqlarda allergiyaya səbəb olur.

Sputnik Azərbaycan Türkiyə mətbuatına istinadla xəbər verir ki, lobya da bir ovuc yeməklə kifayətlənməlidir. Əks halda qusma və baş ağrısına səbəb olur. Ton balığı da çox yeyilən balıq növüdür. Bu balıqdan çox yemək uşaq və böyüklərin sinir sisteminə ciddi təsir edə bilər. Yumurtanın tərkibində də orqanizm üçün təhlükəli bakteriyalar olur. Onları da yaxşı bişirmək lazımdır ki, bakteriyalar ölsünlər. Əks halda insan orqanizminə ciddi təsir göstərə bilərlər. Hətta ciy yumurta və xarab yumurtanı yemək ölümə səbəb ola bilər.

Göbələklər də ən təhlükəli qidalardan biridir. Hər yerdə bitən göbələyi yemək olmaz. Əmin olmaq lazımdır ki, bu göbələklər zəhərli deyil.

216
Teqlər:
ziyan, fayda, qida
Əlaqədar
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi vətəndaşlara müraciət edir
İndiyə kimi bilmədiyiniz xeyirli qida: Bunu yeyin, sağlam olun
İqtisadçı: “Qida sektorunda sahibkarlar bir sıra normalara əməl etmirlər”
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi xəbərdarlıq edir – Zəhər hər birimizin evinə girir
Qida sektorunda çalışanlar hazırlıqsız yaxalanıblar və ortaya ciddi problem çıxıb